Stanford Villa

  • Type — Residential
  • Location — Stanley – Hong Kong
  • Date — 1999
  • Design Brief — Bachelor home for an affluent banker

Meticulous to Detail

“…the demanding pace of his occupation led him (owner) to look for a haven of tranquility where he could wind down when he came back from work.  The careful organization of all the elements in this project allowed the designers to create a minimalist, functional apartment that exudes an all-embracing Zen-like calm.  The attention to detail is meticulous, will all the sockets and wiring kept out of sight to allow the purity of the design to remain intact.  Although the apartment is small, its sense of space enables the visitor to understand and appreciate the efficient positioning of essential objects.” – Asian Interior Design